Kommentarer

Spark Annan med gofoten

Share

Etter to dager med bortforklaringer, bør Rosenborg-trener Nils Arne Eggen vise hva gofot-teorien er i praksis. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix.

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen burde gi rumpeklyper Anthony Annan et spark bak. Istedet spiller han rasismekortet.

Eggen er landets fremste klubbtrener og et forbilde for mange. Derfor er det så skuffende å se hvor ynkelig han bortforklarer Annans sjofle opptreden.

Det burde være så enkelt: Man godtar ikke at fotballspillere fester grep rundt motstandernes kjønnsorgan og klyper dem i rumpen.

I stedet har Eggen og Rosenborg prøvd de bortforklaringer som finnes:

  • Først nektet Eggen å se det alle kunne se på fjernsyn
  • Så hevder man at Annan holder seg fast fordi han er i ferd med å falle.
  • Og sist, det ynkeligste: «Annan er mørk. Jeg bare nevner det.»

Heldigvis var Rosenborgs sportslige leder Erik Hofthun raskt ute og la «rasismekortet» dødt: – Vi tar avsand fra «rasismekortet», som du kaller det. Ingen av oss har tenkt tanken, sier Hofthun.

Hva er Godfot-teorien i praksis, Eggen?

Nå, to dager etter affæren og med friske tv-bilder som viser at Annan holdt VIF-spilleren foran og bak, er det på tide at Rosenborg viser hva klubben er god for etisk.

Nå må det bli slutt på bortforklaringer. Annan falt ikke, han tok et godt grep helt bevisst. Og det er ikke første gangen, eller mener RBK at Annan også var i ubalanse da han bet (!) Aalesunds Tor Hogne Aarøy i brystet?

- Jeg fikk høre av en spiller at Annan hadde dratt ham i understellet. I tillegg hadde h an slått og bitt. Man kan jo ikke oppføre seg sånn på en fotballbane, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal etter den episoden.

Også den gang hadde ingen i RBK fått med seg noe som helst, og episoden gikk over. Dermed slapp Anthony Annan unna. Som det er all grunn til å vente med slik manglende konsekvens, har Annan fortsatt med unotene.

Derfor er det viktig at Rosenborg-trener Nils Arne Eggen nå snart blir tydelig: Er det greit at Rosenborg har en spiller som biter, sparker og tar grep rundt motspillernes genitalia – eller er dette holdninger Rosenborg vil ta et oppgjør med?

Hva er Go’fot-teorien i praksis, Eggen?

Share
Next post »
  • Arkiv

  • Tagger

  • Få epost-oppdateringer